Haukåsens F-kull

Født: 12. januar 2017   

3 hanner, 5 tisper

Stamtavle, flere bilder og forventninger til kullet; se lenger ned på siden.                          

BH Haukåsens Denn etter Una

HD: A    AA: A

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 VA1 IPO 3 Xambo b Suentelstein

HD: A   AA:A

 

 

 

 Forventninger til kullet

Eksteriør:
Valpenes mor, Denn, har i eksteriørringen blant annet oppnådd CK, vært klassevinner og blitt SG2 i sterke klasser. Hun berømmes særlig for sin gode type og sine gode bevegelser. 
 
Valpenes far, Xambo, har gjentatte ganger gått i teten på svensk vinnerutstilling, og også blitt VA1  Xambo har flere gode avkom i Sverige og Norge, og ikke minst fortjener hans avkom oppmerksomhet for sine gode HD-resultat!.
 

Bruks:

Bruksmessig er Denn en meget lettrent hund med veldig fin arbeidslyst. Hun har bestått ferdselsprøve, og  er fra en slekt hvor flere hunder har vist gode anlegg for blant annet lydighetsarbeid. Kullets oldemor er brukshundkåret, og har konkurrert i LP Elite.  Mormoren er schh I, og konkurrerte i LP kl. III. En datter fra B-kullet; Haukåsens Bitte, debuterte i LP kl I med å bli Finnmarksmester, og fikk opprykk også til klasse III etterhvert. Lett trenbare hunder går derfor igjen i flere generasjoner. I tillegg er Nilo, kullets morfar, en hund som kan bidra positivt bruksmessig. Han har framstått som en vital hund, og har tidligere gitt vitale, arbeidsvillige avkom. Xambo  har flere ganger vist fint arbeid ved mot og kamp på svensk vinnerutstilling, og ikke minst er han meget interessant pga sin far; VA Mentos Osterberger Land, som i tillegg til sine særdeles gode resultat i eksteriørringen har levert meget godt arbeid i mot og kamp på tysk vinnerutstilling .
   
Mentalitet og helse:
Mentalt er Denn fra en morslinje som i flere generasjoner har gitt avkom som har bestått funksjonsanalyse. Oldemor, mormor og mor, samt søsknene Trollias Azzie og Haukåsens Bare Bea har ført denne gode tradisjonen videre. Xambo framstår også som en meget trygg, stabil hund. Når det gjelder tidligere kull har valpene til Are fått gjentatte positive tilbakemeldinger nettopp på at de framstår som trygge, gode hunder. Mange hunder i slekta har fått skryt fra sine veterinærer for at de er meget trivelige og enkle å ha med å gjøre.
 
Når det gjelder helse har Denn vært en frisk og vital hund hele livet. Hun er fra et kull hvor tre av fire hunder er røngtet, alle med grad A på hofter og albuer. Moren til Denn ble nesten 13 år, og hennes bestemor ble 11,5 år, og vital til siste slutt bortsett fra siste leveuke. Xambo og hans avkom i Sverige og Norge fortjener oppmerksomhet for sine meget gode HD-resultat!.
 
 Ut fra dette er det lov å forvente at kombinasjonen vil gi sunne, pene og lettrente valper med god arbeidslyst og trygge, gode nerver. 

  

 

Stamtavle Haukåsens F-kull: